Η Νάξος, το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, αποτελεί προορισμό αγαπημένο διακοπών όλους τους μήνες του χρόνου. Η σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και τα καθημερινά δρομολόγια που πραγματοποιούνται από Πειραιά προς Νάξο και αντίστροφα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, διευκολύνουν όσους το επιθυμούν να προγραμματίσουν ανά πάσα ώρα μια απόδραση στο γραφικό κυκλαδίτικο νησί.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Η Νάξος απέχει από τον Πειραιά 98 ναυτικά μίλια. Τα δρομολόγια των πλοίων Πειραιάς-Νάξος εκτελούνται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, όλους τους μήνες του χρόνου. Μ΄λιστα κατά τη high season τα δρομολόγια φτάνουν έως και τα 275 εβδομαδιαίως. Οι εταιρείες που εξυπηρετούν δρομολόγια από και προς το νησί είναι κυρίως η BlueStarFerries, Minoan Lines, Fast Ferries, και Seajets.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ: ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

Η διάρκεια του ταξιδιού από Πειραιά προς Νάξο κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 ωρών ανάλογα με το δρομολόγιο και το είδος του πλοίου που θα επιλέξετε. Για τη διαδρομή από και προς το νησί, μπορείτε να βρείτε απευθείας δρομολόγια ή δρομολόγια με στάσεις σε νησιά, όπως η Πάρος, η Σύρος και η Μύκονος.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΞΟΣ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Νάξο, ξεκινούν από 28 ευρώ και φτάνουν έως 75 ανά άτομο, ανάλογο με την εταιρεία, το δρομολόγιο, το πλοίο και την περίοδο που θα ταξιδέψετε. Επίσης, η τιμή διαφοροποιείται αν επιλέξετε να μεταφέρετε στο νησί το προσωπικό σας όχημα. Ανάλογα με την εταιρεία με την οποία θα επιλέξετε να ταξιδέψετε, η έκπτωση με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας (πάσο), κυμαίνεται μεταξύ 25% και 50%. Κάθε εταιρεία έχει τις δικές της προσφορές ώστε να αναζητήσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς.